Mesefoglalkozások – Katalin és Luca

Boldizsár Ildikó módszerén alapuló, soron következő meseterápiás csoportfoglalkozásaim

KOMATÁL felnőtt mesecsoport november 21. kedd

   KATALIN-nap a hagyományban az első téli nap.
“Ha Katalin kopog, a karácsony locsog” – azaz “Ha Katalin szépen fénylik, a karácsony vízben úszik” Katalin napig kitart a vidámság, a bálozás is, és mivel alexandriai Szent Katalin okosságánál fogva a diákok, tudósok, egyetemek, védőszentje is, ezért álljon előttünk példázatul egy vidám mese, ahol a tanultság és
A PARASZTI FURFANG mérettetik össze. A Boldizsár Ildikó-féle alkotó-fejlesztő meseterápiás foglalkozásokkal az a célom, hogy a hallgató a mesék révén betekintést nyerjen a szépséges magyar nép hagyományaiba és ünnepköreibe. Népünk szokásait és ünnepeit hónapról hónapra szeretném az elhangzó mesék által önfejlesztésre kínálni.
   Gyere el, és légy részese a mesefoglalkozás nyújtotta élménynek az adventi kisböjt előtt.

​​Helyszín: ​MEGÁLLÓ Közösségi ház (Szeged, Budapesti krt. 23.)

Kérlek, itt jelentkezz: ica@biologika.hu
Időpont: november 21., kedd 17.00 – 19.30

Érkezésed 16.45-től várom! Kezdés: 17.00-kor.
Részvételi díj: 3000 Ft/alkalom

   

AZ ÉLET AJÁNDÉKAI mesekör Makón
legközelebb 2018 januárjában találkozik
 
 
REJTELMEK felnőtt mesecsoport
december 8. péntek
   
DOLOGTILTÓ NAPKÉNT TARTOTTÁK SZÁMON LUCA NAPJÁT

  Tilos volt ilyenkor minden asszonyi tevékenység, így például a fonás és a varrás, mert bevarrták volna a tyúk fenekét. Mivel az asszonyoknak biztosítani kellett a következő évre is a sok tojást, ezért be kellett segíteniük tyúkjaiknak, hogy jó kotlósok legyenek, így egykor hasznosnak tartották, ha az asszony sokat ült ezen a napon. Akit pedig Luca tilalomszegésen kapott, akár kővé is válhatott.

   Luca napját az egész magyar nyelvterületen gonoszjáró napnak tartották, ezért mindenütt védekeztek a boszorkányok ellen. Lefekvés előtt fokhagymás kenyeret ettek, hogy szagával elriasszák a gonosz szellemeket, és elzárták a seprűket, nehogy azon nyargalásszanak a boszorkányok.

   A néphagyomány Lucája nem lehet azonos Szent Lúciával. Ő a védőszentje a szembetegségben szenvedőknek és vakoknak (mivel a Lúcia név a lux = fény szóból származik), a bűnbánó utcanőknek, valamint a hegyes szerszámokkal dolgozóknak (földművesek, kézművesek, varrónők, párnakészítők, nyergesek). Ünnepnapja december 13.

Egyébként is, miféle kettősség él bennünk?

Egyszer szent, máskor meg boszorkány!?

   Nézzünk rá együtt advent idején kettősségeinkre!

   Gyújtsuk meg együtt a lélekfényeit az esztendő utolsó alkotó-fejlesztő mesefoglalkozásán egy gyertyakészítő asszonyról szóló mesével!

Helyszín:
az újszegedi SPIRIT JÓGA – Testi és Lelki Egészségműhely (Fő fasor 42.), 

Kérlek, itt jelentkezz: ica@biologika.hu

Időpont: december 8., péntek 17.30 – 20.00
Érkezésed 17.15-től várom! Kezdés: 17.30-kor.
Részvételi díj: 3000 Ft/alkalom
 

 

About Orlik Ilona

Világ életemben az értelmi és érzelmi megnyilvánulások harmonikus együttműködésére törekedtem. Ennek okán tudásszomjam számtalan önfejlesztő képzésre vezérelt el, amelyeken tanárlelkülettel mindig a továbbadás reményében kebeleztem be az ismereteket. Ahol csak lehet, ott a mítoszt és a logoszt is előveszem tarsolyomból: - a Boldizsár Ildikótól tanult mesefoglalkozásaimon a teremtő lélek virágzó ösvényeire hívom hallgatóságom, míg - a természet törvényeit ismertető Biologika Új Medicina előadás az értelem sugárútjait tárja fel az érdeklődők előtt. Négynapos alapismereteket nyújtó tanfolyamaim kis létszámmal is indulnak, melyre örömmel veszem a jelentkezést! Vállalom továbbá Skype-on keresztül is az oktatást és a konzultációt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.