Biologika

A BIOLOGIKA egy találó elnevezés (még bővebben: biologika.hu )
Ez a létfontosságú ismeret arról tanít, hogy az élővilágban a folyamatok önálló módon végbemennek, mindenféle beavatkozás nélkül is. Az emberi szervezetben is önálló, egyensúlyra törekvő folyamatok zajlanak akaratunktól függetlenül. Sokszor meg sem érezzük, máskor viszont betegségnek éljük meg.
Mindez persze nem kisebbíti a fájdalom és a szenvedés, sőt az elmúlás tényét sem. Valamint azt sem, hogy az egészségügyben dolgozók szaktudására, kíméletes tevékenységére igenis szükségünk van. 
Azonban van, hogy túlzásba esünk, és szép lassan a bolhából elefánt keletkezik, azaz a betegségtől való félelem miatt egy kisebb elváltozásból egy még nagyobb lesz, amely már műtéttel fenyeget. Ilyenkor kívülről várjuk a segítséget, és azt kívánjuk az orvostól, hogy tegyen csodát, holott ő is emberből van.
A Biologika – Új Medicina oktatásával, – amely Barnai Roberto: Szerv Atlaszát veszi alapul – az a célom, hogy önálló döntéshozatalra ösztönözzem az embereket, hiszen a gyógyulásuk kulcsa valójában a saját kezükben van. Ez pedig nem más, mint a lelki, érzelmi életükkel való szembenézés, felelősségvállalás;
az együttműködő emberi viselkedés; a nyugalom mielőbbi megteremtése. 

Miért kap akkora nyomatékot az érzelem a Biologikában?

Erre Dr. Ryke Geerd Hamer (az Új Germán Medicina megteremtője) által felállított
1. biológiai természettörvény 
a válasz:
A megbetegedések vastörvénye
Minden ún. megbetegedés, amely nem valamilyen nyilvánvaló külső ok miatt, (tehát nem mérgezés, sugárzás vagy baleset következtében keletkezik), egy érzelmi megrázkódtatással, konfliktussal indul, és egyidejűleg zajlik lelki, agyi és szervi szinten. Ősi – a fejlődéstörténet során beprogramozott – válaszreakcióval sejtet szaporít vagy szövetet sorvaszt vagy funkció kimaradást okoz azért, hogy életben tartson minket pillanatról pillanatra.
Az agy minden vagy semmi alapon működik!
A „betegség” tehát az agy lehető legjobb megoldása adott pillanatban arra, hogy túléljük az egyedül elszenvedett váratlan, drámai erejű konfliktust, ami megütközést okozott nekünk. A kibillent érzelmi állapothoz igazodva az agy beindítja annak a szervünknek az alkalmazkodását, amelyikhez a konfliktusunkat társítottuk. Például, ha a munkahelyről történő elbocsátást emészthetetlennek éljük meg, azt az agyunk átvitt értelemben falatnak értelmezi ( = ami nélkül képtelenség élni, mert szükséges, mint egy falat kenyér), és a tápcsatorna egy szakaszára helyezi el az ALKALMAZKODÁSt, azaz szövetszaporítással igyekszik elérni, hogy még több bélnedv (pl. lebontó enzim) keletkezzen, ami csúszhatóvá, feldolgozhatóvá teszi a valós vagy képzelt falatot. Egész egyszerű nevén nevezve: daganatot növeszt azon a bizonyos területen.
Ez egy természetben bevált folyamat, amitől nem félni kell, hanem megérteni, és leállítani tudatosan mielőbb!
Mit is kell leállítani?
Hát, az érzelmi kilengést!
Hiszen az elváltozás mértéke erősen függ attól a belső párbeszédtől, amit az érzelmi kilengés kapcsán magunkban folytatunk.
Amikor – a példánknál maradva – megoldódik a munkahely kérdése, mert például sikerül új helyet találni a munkavállalónak, azaz MEGOLDÁS-t nyer a folyamat, akkor a korábban létrejött daganat elbontására, a korábbi helyzet HELYREÁLLÍTÁS-ára ad parancsot az agy a testünknek. A felesleges szövet lebontása is természetes folyamat, hiszen normál körülmények közt nincs annyi lebontó enzimre szükségünk. Csak addig kellett, amíg a rendkívüli élethelyzet fennállt.
A szerveinkben lezajló változások csakúgy, mint az élő természetben képesek volnának önmaguktól rendeződni, ha a hosszas drámázás helyett a megnyugvást, együttműködést, megoldásra törekvést keresnénk! Mi magunk vagyunk felelősek azért, hogy egy-egy érzelmünkkel meddig kívánunk viaskodni.
Tudom-tudom!
Az igazi konfliktus őrjítő és fájdalmas!
Pillanatnyilag teljességgel elviselhetetlen és megoldhatatlan! Azonban manapság (a legegyszerűbb módon túl: azaz, hogy rokonnal/baráttal, stb. bizalmasan megosztjuk, kibeszéljük gondunkat) számos más lehetőség és terápia is rendelkezésre áll.
Az általam kínált lehetőségek (leszögezve, hogy nem folytatok semmilyen kezelést, vagy gyógyító tevékenységet!):
Biologika oktatás és konzultáció, akár egyénileg Skype-on is,
Alkotó-fejlesztő meseterápiás foglalkozások

Elérhetőségeim, ha szeretné felvenni velem a kapcsolatot:
e-mail: orlik.ilona@gmail.com
Telefon: +36204838742
Skype: orlik.ilona

Comments are closed.