Hűséggel, türelemmel várni

Egy mesefoglalkozás margójára

   Én értem oda elsőként, ahogyan azt illik. A teremben, ahol mesére szoktunk gyűlni, még női torna zajlott, tehát időben voltam. Amint beléptem az ajtón az előtérbe kapucnival a fejemen, nem ismert meg az ott várakozó férfiú, akiről viszont én rögtön tudtam, hogy ki ő, és kérdeztem is, hogy a feleségére várakozik-e.
Igen. Úgy döntött, hogy itt, az előtérben tölti el ezt az órát türelemmel, míg vége lesz a tornának, és hazaviszi a feleségét, ne kelljen a hűvös tavaszi szélnek kitennie magát izzadtan.

   Ez még önmagában talán nem is volna érdekes. Nekem is csak este, lefekvéskor tisztult ki a jelentése a “véletlen” ezen összjátékának. Történt ugyanis, hogy a meseterápiás est után az egyik résztvevő férje volt immár az, aki az előtérben várakozott türelemmel, hogy a foglalkozás befejeztével hazavihesse feleségét, gyermeke anyját.
Ez a hely zömmel nők által látogatott, így felmerült bennem egy sejtelem, és megkérdeztem a jóga és terápiás központ vezetőjét, hogy mennyire gyakori a férfiak jelenléte a stúdióban, (akárcsak úgy hogy várják a feleségüket).
Nos, kiderült, hogy rendkívül kevés a férfi vendég a tornán.

Az meg, hogy várnak a feleségükre, igazán ritka. 

Hát nem érdekes, hogy az a mese, amiben az egymásnak rendelt férfi és nő hét esztendőt vár az újbóli találkozásra, – nem kevés gyötrelmet megélve közben – a foglalkozást megkeretezve egy-egy párjára várakozó férjet teremtett meg a helyszínre a mi valóságunkba?
Nekem feltűnt ez a párhuzam, és úgy gondoltam, megosztom, mert véleményem szerint, ez a mesék valóságra gyakorolt hatására is rámutat. Ha nem hiszed, járj utána!

Május 26-án tartok legközelebb foglalkozást a Spirit Jóga Terápiás Központban Újszegeden.

Áldott húsvéti ünnepeket kívánok!

Orlik Ilona

 

About Orlik Ilona

Az értelmi és érzelmi megnyilvánulások harmonikus együttműködésére törekszem. Ennek okán tudásszomjam számtalan önfejlesztő képzésre vezérelt el, amelyeken tanárlelkülettel mindig a továbbadás reményében kebeleztem be az ismereteket. Ahol csak lehet, ott a mítoszt és a logoszt is előveszem tarsolyomból: - a Boldizsár Ildikótól tanult mesefoglalkozásaimon a teremtő lélek virágzó ösvényeire hívom hallgatóságom, míg - a természet törvényeit ismertető Biologika Új Medicina előadás az értelem sugárútjait tárja fel az érdeklődők előtt. Négynapos alapismereteket nyújtó tanfolyamaim kis létszámmal is indulnak, melyre örömmel veszem a jelentkezést! Vállalom továbbá Skype-on keresztül is az oktatást és a konzultációt.

One Comment

  1. Szép gondolatok!

    Köszi Ica!

    Nelli

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..