Mi az a Meseterápia?

Mi az a Meseterápia? 
Röviden azt válaszolnám, hogy egy tapasztalt felnőtt kirándulása gyermeki lelke birodalmába a népmesék által.

Hogyan zajlik egy ilyen foglakozás?

A foglalkozás elején megteremtjük a mesei tér hangulatát játékossággal, valós és fantázia képekkel. Ezzel kellőképpen ráhangolódunk a mese befogadására.
Amikor sikerrel kizártuk a külvilág gondját-baját, elindulunk a teremtő képzelet világába: elmondok élő szóval egy mesét. A történetet hallgató résztvevők figyelmüket ilyenkor befelé fordítják. A képzelőerő működésbe lép.
Az összpontosításnak köszönhetően akár műszerekkel is mérhető volna a hatás, hiszen a test élettani értékei helyreállnak. A mesehallgató megnyugszik, és harmonikus középpontjába kerül. (Ez olyannyira igaz, hogy még az egri börtön fogvatartottjainak viselkedése, kezelhetősége is jelentősen javult, amikor mesefoglalkozásokon vettek részt.)
Ebből a középpontból képesek vagyunk rálátni a valós értékekre. Olyan erényekre bukkanunk, amit a mesékkel a legkönnyebb felfognunk. 
A foglakozás hátralévő részében beszélgetni szoktunk. Aki úgy érzi, megoszthatja gondolatait a jelenlévőkkel.
 
Sokat beszélhetnék még róla, de hasztalan! 
Csak az tapasztalhatja meg, aki van oly bátor, hogy vegye a tarisznyáját, útnak eredjen, és eljöjjön kipróbálni!
Legközelebbi foglalkozás:
2017. május 26-án 17.30 órától az újszegedi Spirit Jóga Testi és Lelki Egészségműhelyben
Díja: 3000 Ft/fő
Jelentkezni lehet: ica@biologika.hu címen.
Várlak szeretettel:
Orlik Ilona
alkotó-fejlesztő meseterapeuta

 

About Orlik Ilona

Az értelmi és érzelmi megnyilvánulások harmonikus együttműködésére törekszem. Ennek okán tudásszomjam számtalan önfejlesztő képzésre vezérelt el, amelyeken tanárlelkülettel mindig a továbbadás reményében kebeleztem be az ismereteket. Ahol csak lehet, ott a mítoszt és a logoszt is előveszem tarsolyomból: - a Boldizsár Ildikótól tanult mesefoglalkozásaimon a teremtő lélek virágzó ösvényeire hívom hallgatóságom, míg - a természet törvényeit ismertető Biologika Új Medicina előadás az értelem sugárútjait tárja fel az érdeklődők előtt. Négynapos alapismereteket nyújtó tanfolyamaim kis létszámmal is indulnak, melyre örömmel veszem a jelentkezést! Vállalom továbbá Skype-on keresztül is az oktatást és a konzultációt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..