Fülünket hegyeztük

Hegyeztük a hallószervünk mint a nyuszi, de persze nem kötöttünk nyúlcipőt, hogy megfutamodjunk, hanem épp ellenkezőleg: a tegnap esti klubon roppant mód figyeltük egymás hallással kapcsolatos megéléseit.

ful400

Kezdésként képzeletünket az interneten talált középiskolai 2-3 perces oktatóvideókkal élesítettük. Azt követően Terike – tanári múltjához hűen – nagyon precízen még több információval látott el minket, hogy valóban magunk előtt lássuk a különböző szöveteket és szervegységeket, mint amilyenek például a fülben lévő csontoskák, vagy az egyensúlyunkért felelős félkörös ívjáratok.

Ezek után vágtunk bele a Szerv Atlaszból megismert elváltozások ismertetésébe, hogy majd egy-egy saját, vagy a biologikaforumon olvasott esetet meghallgassunk egymástól. Meséltünk a középfül gennyes fájdalmáról csak úgy, mint az évek óta tartó fülzúgásról, az egyensúlyt veszélyeztető szédülési állapotról, de volt olyan társunk is, aki egy műtét nehézségeit és hozadékait tárta fel nekünk.

A klub vége felé sort kerítettünk egyedi esetek megbeszélésére is. Elhangzott egy kérés arra vonatkozólag, hogy mi legyen a jövő havi téma. Így most ország-világ előtt közhírré tétetik, hogy

 

2016. április 20-án a szegedi Biologika klub témája: A vérerek lesz,

melyre szeretettel várunk!

* * * *

Ha már hirdetek, akkor azt is szeretném dobra verni, hogy legnagyobb örömömre Boldizsár Ildikó meseterapeuta 30 órás képzését elvégeztem. A tőle kapott tanúsítványt rövidesen kézbe vehetem. Egy alkotó-fejlesztő meseterápiás foglalkozást már tartottam, melyet nagyon élveztem. A következőre április 8-án kerítünk sort. Úgy érzem a Biologika a mesék édes gyermeke, (vagy még inkább az ük-ük-ükunokája?) Gyere el egyszer, hogy eldönthesd magad!

BlogIca

2016. március 17.

About Orlik Ilona

Az értelmi és érzelmi megnyilvánulások harmonikus együttműködésére törekszem. Ennek okán tudásszomjam számtalan önfejlesztő képzésre vezérelt el, amelyeken tanárlelkülettel mindig a továbbadás reményében kebeleztem be az ismereteket. Ahol csak lehet, ott a mítoszt és a logoszt is előveszem tarsolyomból: - a Boldizsár Ildikótól tanult mesefoglalkozásaimon a teremtő lélek virágzó ösvényeire hívom hallgatóságom, míg - a természet törvényeit ismertető Biologika Új Medicina előadás az értelem sugárútjait tárja fel az érdeklődők előtt. Négynapos alapismereteket nyújtó tanfolyamaim kis létszámmal is indulnak, melyre örömmel veszem a jelentkezést! Vállalom továbbá Skype-on keresztül is az oktatást és a konzultációt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..