SZIN-re lép a Biologika

Formálódik az augusztus végi Civil Falu program. A héten terepbejáráson szemléztük meg, hogy melyik szervezet, hol állít majd sátrat a Partfürdőn. Biologika sátorunk, a Tan-Folyam Egyesület önkénteseként jelenik meg a fesztiválon.
Már a nyár elején, a Civil Falu pályázat beadása előtt kialakult egy lelkes kis női kör (Nelli, Boglárka, Éva, Imola és Gyöngyi személyében), akik fantáziát láttak a tervemben:

a Biologikának ott a helye a Szegedi Ifjúsági Napok rendezvényén.

11836720_428574214014821_7148082713352775402_n

Terepbejárás a Partfürdőn

A mindannyiunkban – akár férfi, akár nő – meglévő női minőséget választottuk legfőbb motívumunknak.
Hozzám ez közel áll, hiszen 2013 őszén, az első Evernessen, erről szóló előadásra kért fel Roberto. Egy korábbi blogbejegyzésem mesél róla.
Szeretnénk megmutatni, hogy amíg a férfi (mint harcos) a kiáradást és a mozgalmasságot képviseli, addig a nő a befelé figyelés és a fészek őre. Nemcsak a párkapcsolatra érvényes a dualitás, hanem önmagunkon belül is megvalósítjuk mindezt. Sőt, egyszerre három színtéren: fizikai megjelenésünkben, érzelmeinkben és szellemiségünkben is.
Biológiai szintre csapódnak le elszigetelten megélt harcaink, konfliktusaink. Így törvényszerű, hogy ellentételezésként a békét és a belső egyensúlyt a teremteni képes női energia kínálja.
Játékos formában fogunk ismeretet nyújtani. Célunk: a bennünk megbúvó középpont felhangosítása.
– Nelli mint mozgásterapeuta: egyensúlyt próbáló, nagy labdás feladatai az összpontosítást célozzák meg.
– Boglárka mint dúla, a női lét csodájáról, a teremtésről, a születésről mesél. Az alkotás, teremtés sokféle tud lenni: akár valós gyermekről, akár szellemi produktumról beszélünk.
– Évi és Imola a Biologika Szabadegyetemen Roberto jobb kezei. Új medicinás ismereteik mellett, az anyanyelvünkben rejlő lelki kódokról ismerhetünk meg többet tőlük. Mindezt az -elem, -alom végű, érzelmet kifejező szavaink által tárják elénk.
– Jómagam, olyan biologikus témákat pengetek meg, amelyek a fiatalokat érdekelhetik. Például:
Miről mesél a pattanás?
Miért hideg a kezünk, ha izgulunk?
Tudtad-e, hogy a herpesz valaki csókjának a hiánya?
Mitől van afta a szájban?
Tényleg a fiúktól kapják-e el a lányok a HPV-t (humán papilloma-vírust)?

A SZIN augusztus 24-én indul. Addig már csak bő két hét van, amit összehangolással, felkészüléssel töltünk. Hétfőtől szombatig minden délután aktív lesz a Falu.
Ha segíteni szeretnél, akkor kérlek, népszerűsítsd a Civil Falut például a Facebookon, hogy a fiatalok ránk találjanak!

Köszönettel:
BlogIca 🙂

 

 

About Orlik Ilona

Az értelmi és érzelmi megnyilvánulások harmonikus együttműködésére törekszem. Ennek okán tudásszomjam számtalan önfejlesztő képzésre vezérelt el, amelyeken tanárlelkülettel mindig a továbbadás reményében kebeleztem be az ismereteket. Ahol csak lehet, ott a mítoszt és a logoszt is előveszem tarsolyomból: - a Boldizsár Ildikótól tanult mesefoglalkozásaimon a teremtő lélek virágzó ösvényeire hívom hallgatóságom, míg - a természet törvényeit ismertető Biologika Új Medicina előadás az értelem sugárútjait tárja fel az érdeklődők előtt. Négynapos alapismereteket nyújtó tanfolyamaim kis létszámmal is indulnak, melyre örömmel veszem a jelentkezést! Vállalom továbbá Skype-on keresztül is az oktatást és a konzultációt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..