A jó hír az…

“A jó hír, hogy függetlenítheted magadat az elmédtől! Ez az egyetlen igazi fölszabadulás. Ennek első lépését máris megteheted. Figyelj minél gyakrabban a fejedben szóló hangra! Szentelj különös figyelmet azoknak az ismétlődő gondolatmintáknak, amelyek régi lemezekként tán már évek óta újra és újra lejátszásra kerülnek! Ezt értem azon, hogy „figyeld a gondolkodót”, ami más szóval azt jelenti; figyelj a fejedben szóló hangra, tanúskodó jelenlétként légy ott! A hangra figyelve legyél pártatlan! Más szóval: ne ítélkezz! Ne értékeld és ne ítéld el, amit hallasz, mert ha így teszel, akkor – a hátsó ajtón – valójában ugyanazt a hangot engedted vissza… Hamarosan fölismered: a hang ott van, míg én itt vagyok, hallgatva és figyelve őt. Ez az énvagyok-fölismerés, saját jelenlétednek ez az érzékelése már nem gondolat. Ez az elmén túlról érkezik.”
Eckhart Tolle: A most hatalma
(Agykontroll Kft., Budapest, 2001)

Elme, s élem = elmesélem. Játék a szavakkal, de valójában két különböző módon fedi le azt, ami miatt elindítottam ezt a blogot.
Egyre inkább úgy érzem, hogy a figyelmemet irányító ismeretek szálai egymást erősítő közös fonattá fejlődnek. Megélem, hogy korszakunkban döntő szerepet kap a gondolkodás, az elmésség, de úgy látom, szerencsére az élet többi összetevője, úgymint ősi szimbolikán nyugvó művészet és spiritualitás, végre úgy bukkan fel életünkben újra, mint régen látott, távol élő ükszülő. Az enyémben biztosan! A Tiédben is?
Szenvedélyes örömmel fedezem fel magyarságunkban rejlő lehetőségeimet, és nagyszerű, ha ezenközben társakra is lelek. Azt érzem, eljött az ideje továbbadnom az eddig elsajátított másfajta – tudatos -gondolkodást.
Hiszek a kiegyenlítődésben, és abban, hogy valami egyszerre lehet részecske is és hullám is. Ez így jó.
Az elmére pedig úgy tekintek, mint engem rendkívül jól ismerő, hű Szolgálómra, ki mindenáron életben akar engem tartani. Mindig azt teszi, amit parancsolok neki.
Ja, hogy esetleg nem vagyok erre mindig elég tudatos? Na, ez már megint más kérdés.
Olyan erős túlélő program fut az agyamban, hogy ha belefeledkezem a gondjaimba, akkor ez a hű Szolgáló az éj leple alatt veszi le vállamról a terhet – (látszólag!). Reggelre kelve már nyugodtabbnak érzem magam. Lám, aludtam rá egyet, és már múlik a gyötrelem. Aha, … csak éppen az ágy és a szőnyeg alatt nem tartok mustrát, mert akkor bizony kiderülne, hogy kedves öreg Szolgálóm látva, hogy nem tudott a gazdája mit kezdeni az életében jelentkező nehézséggel, úgy döntött, majd ő rendet rak. Ha így is tesz, azért a házon kívülre mégse pakolja a szennyest, így az a szó szoros értelemben bent marad: bennem, a testem egy eldugott pontján lel otthonra. Ez az érzelmi törmelék szó szerint formát ölt, amikor sejtszaporulatként jelentkezik ismét – persze majd csak akkor, amikor már feledem az összefüggéseket esemény és betegség között.
No, vajon ki lesz majd akkor, aki emlékszik erre a halványan derengő kötelékre?
Ugyan ki más, mint a jó öreg Szolgáló! Ha szelíden vallatóra fogjuk, ő szívesen meggyónja, mik voltak azok a meggondolatlan mondatok, amiket mi dühünkben vagy elkeseredésünkben önostorozásként magunkra mértünk, és amelyeket ő parancsként értelmezve teljesített.

Ezekről, és még rengeteg megdöbbentően fontos, a testünket érintő ismeretről a Biologika Szabadegyetem előadásain hallottam az utóbbi másfél év során. Az Új (Germán) Medicina alapjait ismerhettem meg így, amelyet Dr. Ryke Geerd Hamer (ejtsd: ríke gérd hámer) fektetett le orvosok számára íródott Tudományos Táblázatában. Magyar nyelven ezt a tudást elsőként Barnai Roberto tette hozzáférhetővé. Ő alkotta meg a hétköznapi emberek számára is közérthető Szerv Atlaszt, melyet ez úton is köszönök neki. Erre a nyomvonalra fűzhető fel Gilbert Reanud budapesti képzése, melyen volt alkalmam részt venni áprilisban. Ő a Total Biology és a Recall Healing módszer kanadai konzulense és oktatója. Nagyszerű tanár, aki valóban arra törekszik, hogy az általa felkészített terapeuták hatékony segítői legyenek a hozzájuk forduló embertársaiknak.
http://www.ujmedicina.hu/publikaciok/megismerkedtunk-gilbert-renauddal-total-biology-konzulenssel.html

Szóljon hát ez a blog arról, amit én szeretnék adni Neked azokból az ismeretekből, olvasmányokból, melyekkel ezidáig átitatódtam. Teszem mindezt – reményeim szerint – a tőlem telhető legközérthetőbb formában:
e l m e s é l v e.
Örülök, ha velem tartasz!
Köszönettel:
Ica

 

Eredeti blogbejegyzés: 2013. május 3.

About Orlik Ilona

Az értelmi és érzelmi megnyilvánulások harmonikus együttműködésére törekszem. Ennek okán tudásszomjam számtalan önfejlesztő képzésre vezérelt el, amelyeken tanárlelkülettel mindig a továbbadás reményében kebeleztem be az ismereteket. Ahol csak lehet, ott a mítoszt és a logoszt is előveszem tarsolyomból: - a Boldizsár Ildikótól tanult mesefoglalkozásaimon a teremtő lélek virágzó ösvényeire hívom hallgatóságom, míg - a természet törvényeit ismertető Biologika Új Medicina előadás az értelem sugárútjait tárja fel az érdeklődők előtt. Négynapos alapismereteket nyújtó tanfolyamaim kis létszámmal is indulnak, melyre örömmel veszem a jelentkezést! Vállalom továbbá Skype-on keresztül is az oktatást és a konzultációt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..